Home ENGLISH Какво забелязах и обичам в BAEKHYUN с неговия необикновен характер :))

Какво забелязах и обичам в BAEKHYUN с неговия необикновен характер :))

Какво забелязах и обичам в BAEKHYUN с неговия необикновен характер :))
0

For English, scroll down

Подготвил: Ралица Благовестова
Текстът e модифициран по видеото по-долу

Богът на к-попа се завърна!” – възкликва в социалния си акаунт Сънгмин от Stray Kids по повод излизането на последния албум на Бекхьон, Bambi (2021).

Батко Бекхьон, който постепенно се превърна в музикално чудовище!” – са думите пък на Хьок от VIXX за същия албум на Бекхьон.

Албумът Bambi наистина е най-добрият на Бекхьон до момента. Вокално, емоционално… на друго ниво. Красив от начало до край. С естествено изливаща се вокална виртуозност, пълна с богатство от нюанси. Чисто и просто – изкуство…

~ Рали Алита, еп. 9 от FVMR ~

Събирах впечатления за тази си рекапитулация с месеци и най-сетне дойде времето й. Правя нещо такова за Бекхьон, защото притежава някои специални черти на характера, които е хубаво да се подчертаят. Понякога съм така смаяна от проявите му, че дори започвам да се чудя възможно ли е подобно същество наистина да съществува от плът и кръв. Моля за малко търпение да чуете сред какво множество от световни любимци фигурата му се откроява за мен. “Дръжте се!” Земетръсът идва :)

Всеки път, когато пишех материалите си за Корейската вълна, имаше по нещо допълнително, което исках да включа за Бекхьон, но се отказвах, защото натежаваше и идваше встрани от главната тема, която така или иначе натрупвам достатъчно с всевъзможни детайли. Имам безчет световни любимци, които дават опора и светлина на съзнанието ми с постиженията и творчеството си. Истинско удоволствие е да изследвам културното им наследство и мисловната им нагласа. Един от първите гениални творци, които плениха трайно ума и душата ми, бе Селинджър с неговия поет-ясновидец Сиймор, чието име се изписва по друг начин, но звучи като “Виждам повече”.

Бях на 16, когато открих за себе си Селинджър с новелите му за “Семейство Глас” и разказът “Теди”, a едно заглавие ми е особено любимо с метафората си и до днес: “По-горе билото, майстори” (Raise High the Roof Beam, Carpenters). Ще рече, да се целим високо. Няма как да не видя отзвук от това в песента Raise the Roof на NCT. Неотдавна пък в разговорите на И Су Ман с певицата БоА, покрай честването на 20-годишното й присъствие на к-поп сцената, го чух да казва израза “Stay Hungry, Stay Foolish” (“Останете си гладни! Останете си празноглави!”), който е красивият и отново метафоричен завършек на култовата реч на Стив Джобс пред студентите в Станфорд от 2005 г. Но освен чисто интелектуалния глад, който другите ми любимци удовлетворяват, има например и един Моцарт, който е просто мехлем за душата ми.

Когато се появи през пролетта на 2017 година и корейският поп в полезрението ми, нямах ни най-малка представа в каква територия на пълна радост пристъпвам. Наистина Обетована земя в музиката, както коментирам в първия епизод от видео-поредицата си, посветен на Корейската вълна (виж “Новият Йерусалим в музиката”). И като един от основните виновници за това усещане постепенно ми се разкри Бекхьон.

Както постоянно подчертавам из материалите си, няма друг образ в световната поп индустрия, който да ми носи толкова силна и чиста радост, заедно с усещането за скрита, в своеобразната му омъдреност и любвеобвилност, сила на характера. Тази сила на характера понякога долавям в погледа му, и в зората на интереса си към EXO, когато още нямах “избраник”, помня, че това бе първото ми впечатление за него. Нямах представа тогава колко весел и забавен е всъщност. Погледът му ми казваше, че може да е студен и безжалостен (не жесток, уточнявам), когато е необходимо. И това е чудесно, в крайна сметка. Може би съм забелязала енергията на лидера в него. Мил по природа, но не мекушав или слабохарактерен. Късметът му от Новогодишната баница в епизод 22 от Mini Veggie поредицата ми, говори сам по себе си: “Сърце, което няма да плаче за обидените, а ще ги води при извора на утехата.” Лидерът не е началник, а някой, който увлича с харизмата си хората и ги води – към извора на утехата, в неговия случай. Определено го виждам как обича всичко да става на неговата, но и да е по най-приятния за околните начин. Използва съвършено умело точно онова, което споменавам в епизод 5, посветен на Thank-U на U-Know, а именно усмивката и смеха, за да върти околните на пръста си и да им се качва по възможност на главата :))) Най-сладкият тип манипулатор, който превръща и най-тежката атмосфера в приятна и уютна по домашному!

Когато го опознах повече, много-много ми хареса колко е добър в това да прави нещата (по един естествен и спонтанен начин) извънредно и нелогично, така че да усмихва и забавлява (като междувпрочем и доста често побеждава в техните най-разни ТВ игри, но без да се престарава, което е важен детайл). По повод неординарното му мислене, достатъчен е само един пример от ТВ реалитито на EXO “Пътешествие по стълбичката на ЕХО, част 2”. За да се реши коя ще е дестинацията за пътешествието в това тяхно шоу, всеки от членовете трябваше да нарисува черта за тяхната стълбичка. Мисля, че никак не е трудно да се познае коя от всички чертички е неговата :)

И коментарът на Кай “Това е умът му, умът му!” звучи право в десетката. Дори само в този толкова обикновен образ можем да видим гъвкавостта на змията, която именно с тази си характеристика става универсален символ на мъдростта.

 

Неслучайно Бекхьон така бързо получава прозвището Гениалният айдъл, и знаем колко много той самият цени умните хора. Никога не съм си представяла обаче, че някой ще си мечтае да сложи и той очила като умниците в класа! Разсмива ме всеки път като се сетя за това му признание. И кажете ми как да не се разсмее човек като го види да носи такива, обаче само рамката реално :)))

 

Друго, което ме радва у него, е как обича простичките на вид неща. Долавям стремеж към истинност и дълбочина. С аутфита и поведението си понякога дори ми прилича на пияното старче във филмите за бойни изкуства (въпреки, че точно той е пословичен с това, че не обича алкохолни напитки и не носи на пиене), което неочаквано се оказва истински майстор и учи главния герой на специални техники. Напомня ми също за едно от важните ми първи впечатления за Металика. Когато се отключих за тях през 2005 година и започнах да изследвам техните видеа и снимки, установих удовлетворителната за мен семплост на “тоалетите” им в разрез с традициите на жанра им. Това искрено ме впечатли и усмихна, защото го усетих като вътрешен непричом към външните “моди”, като съхранен именно вътрешен поглед. И в потвърждение ги чух после да казват някъде, че действително е съзнателен техен избор. При Бекхьони в контекста на простотата усещам, че обича да държи хората близо до себе си и важното нещо в живота му са те. Затова разчупва граници, маха прегради, скъсява дистанции и не разчита да го харесват заради външния му вид и блясък или социално положение, а заради него самия и силата на характера му. (Нека уточня обаче, че обожавам сценичните тоалети на любимите си к-поп групи, особено от типа спортно-техно-военни униформи. Харесват ми с естетиката на нещо специално и качествено! Ситуациите в примерите ми са просто различни.)

Какво друго…? Разбира се, че съм пленена от успокояващия му и богат на нюанси глас, но нека обърна внимание на маниера му на танцуване. Когато един ден, отново преди да знам много за EXO и корейския поп, си превъртах танц-практиката на песента Electric Kiss и се усмихвах доволно до уши, момчето с балетните стъпки привлече вниманието ми. Не беше Кай, който е учил балет – движенията му в тази хореография са впечатляващо резки, а Бекхьон, при когото балетните нюанси са сякаш нещо вродено. Това бе моментът, в който обърнах внимание на характерната лежерност, грация и артистичност при него по отношение на танците. Донесе ми много усмивки в това отношение…

И така, Бекхьон се превърна метафорично за мен в приятеля, който носи непресъхваща радост и светлина в ежедневието ми. Учи ме как да виждам света откъм светлата му страна. Връща ми усещането за онези далечни забравени времена, когато като човечество сме живели в изобилието на една душевна близост и благодат. Уникалната му дарба да усмихва с различния си поглед и действия е пленяващо смайваща.

Умът е онзи вододел в еволюцията, който едновременно може да те затвори в най-дълбокото страдание на усещането за отделност и самотност на съществуването ни, както и да ни издигне до чувството за свързаност и преливност на всичко в света. Бекхьон определено умее да трансформира убиващата радостта светонагласа в такава, която усмихва и вдъхновява. Наблюдаваме го в образа на щуро дете, но аз виждам в него и нестандартен учител с един много фин “рефлекс за истина”. В някое от многото промо-предавния на SuperM, по повод все по-забавното поведение и на Кай в групата, Бекхьон констатира закачливо: “Кай се е учил от мен, Кай е мой личен ученик!” И мисля, че желаещите да се учат от него в това отношение могат да направят доста дълга опашка, ако се наредят – начело с Тейонг от NCT например :)))

По отношение на характера му, много ми допадна и това, което Бек споделя в последното си интервю за W Korea (2021): как се бори с тази склонност към мързелуване, която винаги може да ни гостува. Много хубаво послание изпраща към читателите за ежедневна себенадмога. И между другото, харесват ми mullet прическите му, особено за тази му фотосесия във W Korea.. Напомня ми за горд и свободен индианец от прастарите атлантски времена. Оттам значи е този суров и пронизващ поглед, който ме бе впечатлил в началото 😉

Още в зората на интереса си, когато нямах никаква представа от концепции и теми в корейския поп, започнах да забелязвам как песните са живо свързани по някакъв начин с изпълнителите и нещата, които като реални личности ги вълнуват. Особено в аспекта на връзка с феновете, които са външната, но неразривна част от смисъла на публичната артистична проява. Специално ме впечатлиха дребните детайли, пренасящи реалността на артистите в клиповете им, като тяхното лого тук или там, тяхното име и т.н. Интересно е и някак въвлича в тяхната артистична реалност. Тази преплетеност на реалност и творчески продукт е постоянна и така силна при SM, че в някакъв момент се сливат в единство. Бекхьон в концепцията на EXO владее светлината като лична суперсила. Точно както в ежедневното си лично битие носи подобна характеристика с характера си. Той наистина е този бял магьосник, който разпръсква наоколо си светлина и лечебна енергия. Особено характерно е успокоителното въздействие на гласа му, за което можем да намерим да се говори в безчет коментари. Както и маниерът му да преподава житейски уроци като благ учител на малки деца е характерен и силно успокояващ. И нещо любопитно!

Когато работех над материала си за SuperM, в туитър избухна под N 1 хаштагът Белокосия (#WhiteHair) за Бекхьони, заради това колко мил е изглеждал, четейки писма от фенове в самолета, бидейки от глава до пети в бяло, включително косата му. Преди месеци пък, когато започнах да скицирам впечатленията си за този епизод, видях в туитър, че гласуването по запитването му с каква прическа да ни се покаже в следващия си клип е приключило в полза на това отново да го видим с бяла коса. По стечение на обстоятелствата и в двата случая датата е 13 октомври, с една година разлика. А 13 октомври в излива на Учението на Мъдростта е отбелязан като празника на Децата на Деня, за които Нощ вече няма, тъй като извеждат от себе си вътрешната си светлина.

(П.С. Не е ли забележително как и в историята на Нели и Ели, достигнала ме месеци по-късно, ключовата дата 13 се повтаря през една година, за да промени хода в съдбата им! :))) Виж историята им в материала “1.11 – Ден за супер синергия”.)

Синхронностите са много приятна и високоенергийна проява, която винаги ме усмихва и ми създава усещането за свързаност на всичко в света на едно фино енергийно ниво. Енергийният поток при Бекхьон е така жив, че сигурно постоянно му се случват интересни съвпадения, но дори и ние отдалеч можем да наблюдаваме доста такива. В пре-лайфа на SuperM за песента “100” (Hundred) ми беше любопитно кой номер въпрос ще си изтегли той и, разбира се, не ни разочарова с готиното 77, което отново Кай не пропусна да отбележи! В пре-лайфа за Tiger Inside пък Бек сам коментира с усмивка как от седемте торбички за всеки един от групата, по случайност остана за него накрая торбичката с номер 4, което е сценичното му число в EXO.

 

Ако продължим малко по тази линия, бих споменала, че още с първите си стъпки в к-попа обърнах внимание с интерес как Бекхьон си е избрал точно 4-ката за сценичен номер. Това число говори за стабилност и емоционална зрялост и символизира Кръста – Разпятието, където се води битката между Духа и материята. Битката за одухотворяване и овладяване на материалния свят, на “Матрицата” един вид, което е точно концепцията на SuperM и някак непринудено точно той оглави техния супер тим :) Още по-впечатлена останах, когато разбрах, че 4-ката в Корея е нещо като фаталната 13-ка на Запад. Защото в основата си имат една и съща енергия. И един ден забелязах в концерт на EXO-CBX как ризата на Бекхьон е изписана цялата с 4-ворки и думата fearless (“безстрашен”) по нея. Някой ми обясни, че fearless е любима негова дума, която е приложил в дизайните на своята модна линия Prive. Скоро след това попаднах на хиромантичното разчитане за него на един възрастен господин – Тони Леджит с канал в Юруб, и силно се изненадах как прочита му започва с това, че длан като неговата малко го плаши (с необичайността си) и как Бек може да е именно безстрашен! Отбеляза присъствието на истинска сила и мощ и описа Бекхьони като щедър и мил към околните, както и добър в това да бъде себе си и в това да продава какво ли не.

Звездата на популярността в служба на Вселената”: това описание за звездата на дланта му, което видях като нечий коментар в туитър профила на Бек, ми хареса най-много.

И нека приключим с друга негова ключова фраза, подчертана в модната му линия: “Бъди смел, Бъди смирен”. Да си едновременно смел и смирен е най-доброто за мен съчетание!

“Победата над страха ще отбележи прага на новото съзнание.”
Агни Йога § 538

“При едно от контактуванията ми със Светлината, ми бе казано, че близките до смъртта преживявания ще стават все по-разпространени и ще окажат ефект върху целия свят с достигне на една критична маса, когато много хора си отиват и се връщат, разказвайки, че има много повече от това, което си мислим. Преодоляването на страха от смъртта е една от първите фази на самопосвещаването, защото осъзнавайки, че си съществувал открай време и ще съществуваш вовеки, независимо от всичко, вече никой не може да те манипулира. Старите страхове вече не играят роля.”

~ Мелън-Томас Бенедикт в интервю от 02.04.2009 ~

 

П.С. В допълнение споделям тук още малко синхронности, които отново отпаднаха от главния ми материал, като например това, че в една от игрите на SuperM тайната мисия да е SMan-ът измежду всички се падна на Бек. И как не! Кой по-добре олицетворява символиката 😉

В шоу предаването Arcade 2 на EXO също бе в стихията си не един път. В еп. 5 например играха на “Върколаци срещу хора” и Кай не закъсня със забавното отбелязване колко точна роля се е паднала на Бек от картите, разпределяни между играчите.

Бек: Аз размених ролите им, аз съм Създателят на проблеми.

Кай: Чакай малко, наистина ли ти си Създателят на проблеми?

Бек: Наистина съм аз! хаха

Кай: Ако действително си ти, наистина си изтеглил най-подходящия за теб характер! хахаха

В следващия рунд пък влезе нова карта в играта, с която на когото му се е паднала може да спечели еднолично, ако бъде убит. На Бек му се падна да е върколак, който играчите-хора трябва да разпознаят и убият, за да спечелят. Но когато размисляше след това какъв е най-добре да бъде, за да спечели, Бек реши на глас, че трябва да е точно новата карта. И с изненада след минути установи, без другите да разберат, че в правените рокади от другите играчи, картата действително бе дошла при него магически! И спечели накрая еднолично, иска ли питане :)))

С усмивка посрещнах също заглавието на песента “100” (Hundred) на SuperM, защото числото 100 се произнася “Бек” на корейски и дори по време на Beyond Live концерта им се пошегуваха и смяха с името му в този контекст. А сама по себе си песента има и двупосочна връзка с песента Limetless на NCT, защото в текста на Limitless се споменава числото 100, а във видеото й виждаме на няколко места знака за безкрайността, който в песента на SuperM присъства още в заглавието като начин на изписване на двете нули. Когато се запознавах още преди с текста на Limitless, се бях замислила, че очевидно Бекхьон неслучайно подчертава тази трактовка на името си с акаунта си в туитър: @B_hundred_Hyun, въпреки че ми бе странно защо акцентира някакво число вместо хубавото друго значение за “бял”, но вече знам, че в корейската култура кръглите числа с единица отпред (10, 100, 1000…) имат стойността на някакво достижение. Освен, че той просто обича играта на думи, да кажем.

Да отбележа ли също така, че настоящето издание е посветено на 100-годишнината от рождението на Учителя на Мъдростта и заедно с това на раждащите се по света Деца на Деня?! ;)))

Prepared by Ralie Blag
Text from the video above

No, I didn’t watch Bambi yet, because I’m filming this a few days before the album release. I believe it will be beyond expectations good and is going to come like a rain of emotions to fully wash us up… I’ve been accumulating impressions to film this recapitulation for months and the time has finally come. I’m doing this firstly about him because he embodies some very special traits of character in my opinion that need to be voiced out. Sometimes I end up so fascinated by something I notice about him that I even start to doubt for is it possible such a person to really exist in flesh and bones. I can’t believe how long this episode is going to be :) Let’s go and do it. Be patient, please, to hear in what a crowd he stands out for me. Hold on. The earthquake is coming!

Hello, I’m Ralie with nickname Alita. That battle angel that was many times defeated by their own unaccomplished evolution let’s say because there is never an enemy just outside us, but when reunited with their true self, with this alloy of lost in the past true knowledge and wisdom, finally is put together and becomes invincible.

Well, when I wrote my articles about the Korean Wave, every time there was something additional that I wanted to include about Baekhyun, but I usually didn’t because it was getting too long and pretty away from the main topic, which I amass enough with all sorts of details anyway.

I have countless world favorites that constantly give support and bring light to my life with their achievements and creativity. It’s a real pleasure for me to explore their cultural legacy and way of thinking. One of the first genius people out there who fully drew my attention was Salinger with his clairvoyant poet Seymour, whose name is spelled differently but sounds like ‘I see more.‘ I was 16 when I came across Salinger with his novellas about the ‘Glass Family’. One title is especially my favorite with its metaphor: ‘Raise High the Roof Beam, Carpenters’, that is to aim high, and I can’t help but sense a resonance in NCT’s Raise the Roof song. Recently, in those episodes with BoA, I heard Lee Soo Man saying the words ‘Stay Hungry, Stay Foolish’, which are that beautiful and metaphorical again ending of Steve Jobs‘ well-known speech to Stanford students. But apart from the purely intellectual hunger, which my other favorites satisfy there is, for example, one Mozart that is simply a healing ointment for my soul… When in spring 2017 the Korean pop entered my scope, I had no idea at all what lands full of joy I was stepping in. The Promised Land in music indeed, as I pointed in the first episode of this series, dedicated to the Korean wave itself. And as one at the back of this feeling, I gradually recognized Baekhyun.

As I constantly emphasize in my materials, there is no other figure in the whole pop industry that brings me such a strong and pure joy, along with the sense of hidden, in his wise and loving nature, strength of character. I sometimes sense this strength of character in his look and at the dawn of my interest in EXO, when I didn’t have a ‘chosen one’, a bias, yet, I remember that this was my first impression of him. I had no idea at the time how funny and cheerful he actually is. His eyes just spoke to me that he can be cold and firm when necessary. And that’s excellent overall. That’s the leadership energy in him that I probably sensed. He is kind-natured but not feeble, not weak-willed. And his charm from the New Year pie in episode 22 of the Mini Veggie series speaks itself: A heart that will not weep for the offended but will lead them to the fountain of consolation. A leader is not someone bossy but who captivates people with their charisma and leads them… on the way to the fountain of consolation in his case. I definitely see him as someone who wishes everything to fall on their accord in the most pleasant way for others. He skillfully uses exactly what we talked about in U-Know’s Thank-U episode, that is the smile and laughter, to twist people around his little finger and get over their heads if possible :) The sweetest kind of manipulator that turns the toughest atmosphere into a pleasant home-like one.

Then, when I got to know him better, I really really liked how good he was at making things (in such a natural and spontaneous way) extraordinary and illogical so that he could make people smile and have fun (and by the way, he often wins in their various TV show games – without overdoing it, which is an important detail). Regarding his extraordinary mind, it is enough to give just one example from the TV reality show ‘Travel on EXO Ladder II‘. To decide what the travel destination would be in this show, each member had to draw a line for their ladder. I don’t think it’s hard to guess which of all the lines is his exactly :) And Kai‘s comment ‘This is his mind, his mind!’ hits the bull’s eye. Even in this very simple image, we can see the flexibility of the serpent, which is chosen as a universal symbol of wisdom because of that very trait.

It’s no coincidence that Baekhyunee so quickly adopted the nickname Genius Idol, and we know how much he appreciates ​​smart people. However, I never imagined that someone would dream of wearing glasses like the smart guys in the class. I laugh every time I think about it. And then, how not to laugh when you see him wearing glasses, but only the frames actually. It speaks so-o-o much, to me at least.

Another great thing about him, for me, is how he loves simplicity. I sense an inclination for authenticity here and deepness. With his outfit and demeanor, he sometimes even reminds me of that drunken old man in martial arts movies, who unexpectedly turns out to be a real master and teaches the protagonist some special techniques. He also sends me back to my important first impressions of Metallica. When I opened my mind and heart for them and started researching their videos and photos, I found the simplicity of their ‘outfits’ on the contrary to the traditions of their genre truly attractive. This sincerely impressed me and made me smile because I felt it as an inner indifference to the external ‘fashion’ – as a preserved inner sight. And in a way of confirmation, I then heard them say somewhere that their choice was fully conscious indeed. By any sense, their whole battle has always been with external falsehood and soulless rules, in order to bring out and manifest the inner man: the creator, for whom the parapet of dogmas is an obstacle to take off and fly. In the context of simplicity, about Baekhyunee I feel that he likes to keep people close to him and they are the important thing in life to him. That’s why he breaks walls, removes barriers, shortens distances, and doesn’t count on being liked because of his looks and visual brilliance or social status, but because of who he is and the strength of his character. Let me clarify, however, that I adore the stage outfits of my favorite k-pop groups, especially the type of sports-techno-military uniforms. I like them so-o-o much! The cases in my examples are simply different.

What’s more…? Of course, I’m deeply in love with his calming and rich in texture voice, but let me point his dancing manner as well. One day, it was again before I know much about EXO and k-pop, I kept on replaying the Electric Kiss dance practice video with a constant smile on my face, and I started to pay attention to this boy with the ballet-like steps. It wasn’t Kai, his moves are impressively sharp there, but Baekhyun. That was the moment when I noticed this specific leisurely air, grace, and artistry that Baekhyunee shows when it comes to dancing skills. He put a lot of smiles on my face in this regard. One that exceeds him in gracefulness is Taemin for me. And Kai is the ultimate pleasure to watch, as well as Ten and Taeyong… you know… no need to say. SuperM are SuperM for a reason.

Which of Baek’s songs do I love most? Let’s start with Ringa-Ringa-Ring. That cute performance in Japan, where he is wearing casually a large T-shirt. I’m like hypnotized by this performance exactly, because of his outfit indeed. He looks like a little cute and fierce monchhichi there. And that vocal variety! Especially the rap part. And when one day My Love was released, it immediately topped my list. I was literally shocked by the palette of his voice in this song. The technique of the transitions from one sound to another literally shakes me emotionally. It makes me cry almost every time I listen to it not because of sadness, but on the contrary: because I feel it like an outstretched hand between worlds. From the album City Lights, my favorite is Stay Up, because of the longing to connect, again. Also Psycho and Un Village. And with the release of the Get You Alone video… I can’t stop smiling at the little nerd with the glasses. There is no other so sweet nerdy smile in the world. Drown… hehe, no need to ask: without knowing a word from the lyrics I picked it up as my favorite together with Disappeared. From the Delight album, my songs are Love Again and Candy. And I love, love, love Runner! Although it’s not just his, but I can’t help but mention it. It’s like a victorious anthem. And what is coming with Bambi I’m scared to even think about. Will be probably like: cause of death, Byun Baekhyun reaching his 30ies. Yah.

So, Baekhyunee became for me metaphorically said this friend of mine who brings never-ending joy and light in my daily life. He teaches me how to see the world from its brighter side. His unique talent to make you smile with his out-of-the-common-run approach to a given situation is something so appealing. Our mind is that watershed in evolution that can chain us down in the deepest pain of feeling separated and all alone in the world, or to tune us to the sense of being connected and in touch with the whole Universe. Baekhyun is someone who has definitely mastered the ability to transform the joy-killing worldview into one that makes you happy and inspires. He comes to us in an image of a playful child, but I can also see this unordinary teacher in him with refined ‘snappy truth reflection’. In one of the many SuperM’s promotional activities, they marked how Kai gets more and more amusing in behavior, and Baekhyun then stated playfully: ‘Kai learned from me, Kai is my personal student.’ And guess what, those who want to learn from him will probably form a long queue if they line up :) Led by Taeyong for example :))) In terms of character I also was delighted by what he shared in his recent interview for W Korea: how he fights against his inclination for laziness that is always present: it sends a wonderful message for daily self-overcoming. And by the way, I love his mullet hairstyles. Reminds me of a proud and free American Indian from Atlantis past times. Therefrom is his intense and fearless look obviously.

Even at the dawn of my interest, when I had no idea of ​​concepts, I was excited to notice how the songs are vividly connected in some way with the performers and what moves them as real people. Especially when it comes to the connection with the fans, who are the other inseparable part of any public art activity. I was especially impressed by the small details that convey the reality of the artists in their videos, like their logo here and there, their name, and so on. It’s engaging and draws you into their artistic reality.

The intertwining of reality and the creative product is constant and so strong with SM that at some point they become one. In EXO‘s concept, Baekhyun rules the light as a personal superpower. In his daily personal life, he embodies just the same characteristic. He is for real this White Magician that spreads around healing energy and light. When I was working on my material about SuperM, the hashtag 하얀머리 (WhiteHair) for Baekyun exploded as N1 on Twitter, because of how kind he looked reading fan letters in the airplane, being all in white including his hair. When I started to write down my impressions for this episode months ago, I saw on Twitter his poll to end in favor of seeing him with white hair again. Coincidentally, in both cases, the date was October 13, one year apart. October 13 in the Teaching of Wisdom is the Day of the Children of the Day, for whom there is no more Night because they bring out their inner light to shine.

Synchronicities are a very pleasant high-energy presence, which always makes me smile and gives me a feeling of connectedness of everything in the world on a fine energy level. Baekhyun’s energy flow is so vivid usually that he probably experience coincidences all the time, but even we can see a lot of them from afar. In the pre-live of SuperM for the song 100 I was curious which question number he would draw and, of course, he didn’t disappoint with such a cool number as 77. In the pre-live for Tiger Inside he himself commented with a smile how out of the seven bags they left by chance for him the bag number 4, which is his stage number in EXO. Then he happens to be the S-Man between them in a game (that is the wise man, because of the serpent), and so on.

If we stick a little more with the topic, I would say that with my very first steps in k-pop I got interested to how Baekhyun chose exactly 4 for his stage number. This number speaks for stableness and emotional maturity and is a symbol of the Cross, of the Crucifixion, where the battle between Spirit and matter take place. That is the battle for spiritualizing and mastering the material world, viz the Matrix, which is exactly SuperM’s concept, and somehow he naturally headed their super team. I was even more impressed when I learned that in Korea number 4 is kinda the western 13. Because essentially they have the same energy. And one day I noticed Baekhyun’s shirt at EXO-CBX concert being covered all over with 4s and the word fearless. Then somebody explained to me that fearless is his favorite word, which he applied in the designs of his fashion line Prive. Shortly in a while, I came across Tony Leggette’s palm reading that amazed me from the very beginning when he said that this palm scares him a little bit and that he might be fearless. He indicated real power and strength and described Baekhyunee as generous and kind to others, someone who understands things, as well as good at being himself and good in sales. ‘The star of popularity in serve of the Universe‘: that explanation of the star on his hand I like the most. I can easily agree with Tony Leggette that he is on a mission here.

I would like to close this up with the words ‘Be Brave Be Humble‘: they are that thrown by him in the public space expression which I cherish soo soo much and I’ll always be grateful him for. To be brave and humble at the same time is the best harmony of the extremes for me.

КОМЕНТАРИ

Ако имаш какво да кажеш по темата - тук е мястото :)